Lactoferrine

Lactoferrine is een multifunctioneel lichaamseigen eiwit. Lactoferrine bestaat uit de woorden 'lacto' en 'ferrine'. Lacto staat voor koemelk, waarin dit eiwit voor het eerst is gemeten en waar uit Lactoferrine wordt gewonnen. Ferrine staat voor ijzer en is aan de naam van dit nutriënt toegevoegd omdat Lactoferrine de eigenschap heeft om ijzer te binden en te transporteren in het bloed.

Lactoferrine heeft de eigenschap om ijzer in het lichaam te binden en te transporteren in het bloed. IJzer is een essentieel mineraal voor vele vitale functies. Ijzer heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en zorgt mede voor een goede weerstand. Daarnaast bevordert ijzer de energiestofwisseling en draagt bij aan fitheid.


Lactoferrine en corona

Lactoferrine is een multifunctioneel eiwit. Het eiwit ondersteunt met name het immuunsysteem en wordt ingezet bij bijvoorbeeld luchtweginfecties, waaronder corona. Maar ook bij andere soorten infecties en pathogenen kan Lactoferrine een belangrijk rol spelen. Lactoferrine werkt ontstekingsremmend en is een natuurlijk antioxidant. Lactoferrine kan de groei van bacteriën onderdrukken en heeft antivirale eigenschappen. De nutriënt zorgt voor de verdediging tegen ziektemakers. Het ontwikkelt antimicrobiële en antivirale activiteiten waardoor het lichaam wordt beschermt tegen ziekte.


Gerelateerde blogs: